We sponsored at Buy phentermine 30mg good quality approved
Buy ambien online usa approved hhhhhhhhhh

Low price safe good quality cheap prices Buy ambien online
Safe low price speed Dissertation writing service buy super
Safe Buy klonopin online speed buy

Einde aan onverantwoorde visquota in zicht (persbericht)

woensdag, 19 december, 2012

De visserijcommissie van het Europarlement stemde vandaag over voorstellen om het Europese visserijbeleid te hervormen. Europees parlementslid Bart Staes (Groen) is met name tevreden met het verbod op het overboord gooien van bijvangst: "Vlaams visserijminister Kris Peeters zal een tandje mogen bijsteken. Al te vaak schaden de afspraken tussen Europese ministers als Peeters de visstand door de wetenschappelijke adviezen in 90 % van hun besluiten te negeren." Staes vindt dat er nu eindelijk overgestapt moet worden op wetenschappelijk verantwoorde visquota.

 

(Brussel, 18/12/2012) - "Door middel van handjeklap stellen de Europese ministers nu steeds hogere visserijquota vast dan wetenschappelijk verantwoord", aldus Staes. "De gevolgen van dit wanbeleid zijn duidelijk: uitstervende vissoorten én een visindustrie die met moeite overeind kan blijven. De Europese Fish Processors and Traders Association (AIPCE) becijferde dat de Europese visvangsten daalden van 7,9 miljoen ton in 2002 tot naar schatting 4,8 miljoen ton dit jaar. Europa voert 60% van de vangst uit in wateren van ontwikkelingslanden, zoals voor de kust van West-Afrika en in de Indische en Stille Oceaan." 

Staes: "De afgelopen jaren stelden de Europese ministers de maximale visvangsten gemiddeld stelselmatig veertig procent hoger vast dan het wetenschappelijk advies dat ze krijgen. Tegelijkertijd verdween dertig procent van de banen in de visserij. De Europese Commissie stelt daarom voor om de visquota direct voor een langere termijn vast te stellen, op basis van de wetenschappelijke inzichten. Daarmee komt een eind aan de praktijk dat de afzonderlijke economische belangen van de EU-landen de quota bepalen. De visserijcommissie van het Europarlement heeft vandaag gelukkig haar steun voor dit voorstel uitgesproken. Met dit beleid kunnen visbestanden zich tegen 2020 weer enigszins herstellen."

Als de visserijministers mee willen zal het verboden worden om de bijvangst overboord te gooien. De bijvangst zal ook aan land gebracht moeten worden en in mindering worden gebracht op de totale visquota. "We hebben het nu over zo´n 1,7 miljoen ton aan pure voedselverspilling op vispopulaties die vaak zwaar onder druk staan. Op termijn moeten we bijvangsten helemaal voorkomen door de ontwikkeling van selectieve manieren van vissen."

Na deze stemming zullen de onderhandelingen met de Raad van ministers beginnen. Het Europees Parlement is sinds het Verdrag van Lissabon medewetgever op visserijbeleid. De plenaire vergadering van het EP stemt begin februari.

 

Bart Staes: 0475372757

Attachments: 

website by Studio Enden

Buy klonopin online here low price cheap price
Buy ambien online 24 hours great service
Qulitative here Dissertation writing service online cheap price buy

Buy site inhouse pharmacy there