Sponsors

BDO

Health through Herbs

Omega Complex bevat oliën van plantenzaden met de hoogste
concentratie aan alfa-linoleenzuur en linolzuur.
Het is een waardige vervanger van een andere bekende bron
van EPA en DHA (visolie), welke echter door de gangbare
kweekmethodes niet als biologisch zuiver kan bestempeld
worden en vaak een hoge dosis zware metalen bevat.

The Herborist schenkt €1,00 aan Sea First Foundation voor elk verkocht potje plantaardig Omega Complex 3-6-9.

 

Amanprana - Red de Zee

Minstens 5% van de winst van Amanprana gaat sinds 2011 naar allerlei acties onder de noemer 'Red de Zee'. Wij zijn blij dat we de Sea First Foundation kunnen ondersteunen als hoofdsponsor en zo samen kunnen strijden voor het behoud en de bescherming van de zeeën en oceanen.

 

Amanprana - Hoe het begon

In 1999 verkocht ik mijn winstaandeel in een middelgrote onderneming gespecialiseerd in petroleum en petroleumkachels. Ik gaf mezelf 7 sabbatjaren, las 600 boeken over voeding, volgde voedingscongressen, werd vegetariër en schreef artikels over voeding en vitaliteit in binnen- en buitenland. Ik begon met Amanprana omdat mijn dochter ernstige concentratieproblemen had op school en een allergie voor cacao had ontwikkeld. Na een lijdensweg van onderzoeken, zijn we met omega-olie, een cacaovrij dieet en een volledige overstap naar bio, erin geslaagd om na 6 maanden mijn dochter’s concentratieproblemen op te lossen en haar van de cacao-allergie af te helpen. Een openbaring. Met deze ervaring en de voedingskennis die ik had opgebouwd, wilde ik op zoek gaan naar een combinatie van handel en iets teruggeven aan de gemeenschap.

De start van Amanprana begon met okinawa omega-olie. Ik verbeterde de omega-samenstelling van de omega-olie die mijn dochter gebruikte, verrijkte de omega-blend met kruiden en zorgde ervoor dat de oliemengeling van nature 8 vitaminen en veel carotenen bevatte. Mijn vrouw en ik startten kleinschalig in de huiskamer en garage. Al snel bleek ons huis te klein en kregen we stap voor stap meer schapruimte in de winkels.

Op een bepaald moment gaf een vriend me info over verzadigde vetten en palmolie. Eerst dacht ik: ‘die verzadigde vetten zijn toch niet gezond?’. Ik begon sceptisch aan deze lectuur maar na enkele maanden veranderde mijn mening. Ik verdiepte me in verzadigde vetten en kwam tot de conclusie dat deze vele eigenschappen bezitten die de meeste mensen niet kenden. ik kwam tot de conclusie dat verzadigde vetten supergezond zijn. Dit druiste regelrecht in tegen de bestaande voedingsleer. Maar ik besloot de kennis over te brengen aan wie het wilde horen.

De start met kokos- en palmolie was gegeven. En zo volgde het ene product het andere op. Geld was voortaan niet meer de belangrijkste drijfveer voor mij. Gezonde voeding brengen was de doelstelling. In het Sanskriet betekent ‘aman’ vrede of rust, ‘prana’ verwijst naar levenskracht. Vandaar ‘serene levenskracht’.

Bart Maes, stichter van Amanprana

Meer weten over Amanprana, klik dan door naar de website

Bertyn staat voor een lange traditie van ambachtelijke biologische Seitan. Seitan wordt gemaakt van tarwe of spelt en is de perfecte ‘vleesvervanger’: licht verteerbaar en boordevol eiwitten.
Bertyn biedt je authentic seitan of proteine steaks aan.

Gezonde voeding voor een gezond lichaam, een milieuvriendelijke werkwijze voor een gezond milieu, een gezond lichaam in een gezond milieu ... Natuurlijk! Eiwitten van plantaardige bron zijn de eerste keus voor mens en milieu.

Bertyn seitan past perfect in een eiwitrijk dieet. Seitan bevat zelfs iets meer eiwitten per kcal dan vlees, vis en andere vleesvervangers.
Seitan is arm aan koolhydraten en bevat weinig vet. De eiwitten in seitan zijn bovendien gemakkelijker verteerbaar dan deze in vlees of vis. Seitan is ook ideaal als sport- of dieetvoeding.

Bertyn seitan heeft een stevige beet en is in een wip klaar; je kan seitan bakken, wokken, koken, frituren en als broodbeleg gebruiken. Seitan neemt gemakkelijk smaken op en je kan er eindeloos mee combineren.
Verkrijgbaar in blocs, steaks en tops (kant-en-klaar met een smakelijke saus).

Met serene groeten,
Gudrun Usé

website by Studio Enden